top of page



Příběh PROBIO: Jíst vědomě je krokem ke zdraví
V devadesátých letech se Martin Hutař spolu s Karlem Matějem rozhodli začít podnikat v oboru biopotravin a založili malou firmu s cílem...
Tereza
1. 3.

Slavíme 7. narozeniny: Jak jsme pomohli změnit způsob, jakým nakupujete jídlo?
Ve Scuku už sedm let spojujeme farmáře, výrobce kvalitních potravin a nejen sousedské komunity po celé republice. Za tu dobu se Scuk stal...
Andy
1. 3.

Rozhovor: Seznamte se s našimi Ambasadorkami roku
Po celý leden jste mohli hlasovat o tom, kdo z našim Ambasadorek měsíce obdrží titul Ambasadorka roku. S radostí vám představujeme Kláru,...
Andy
18. 2.

BiBi food: S čerstvým jídlem pro psy chceme dělat osvětu
Farmářské potraviny si nenašly cestu jen na naše talíře, ale i do psích misek! A to v podobě čerstvě vařených psích jídel od BiBi food ,...
Kateřina
16. 8. 2024

Znáte náš Kodex kvality?
Věděli jste, že všechny produkty u nás na Scuku musí splňovat náš Kodex kvality? My ve Scuku si zakládáme na tom, aby produkty, které vám...
Tereza
18. 7. 2024

Jak správně skladovat pečivo a proč byste měli dát přednost pečivu z minipekáren?
Ze složení pečiva ze supermarketů jde občas mráz po zádech. Mnohokrát obsahuje více přídatných látek než základních surovin. Přitom na...
Tereza
25. 1. 2024

Jak se žije s celiakií? Máme tipy, co jíst a jak na bezlepkové dietě ušetřit
Jak se žije s celiakií? Máme tipy co jíst a jak na bezlepkové dietě ušetřit
Tereza
1. 1. 2024

Vinařství Válka: Naše motivace je čistě o zachování přírody
Vinařství Válka to není jenom víno. Je to filozofie a přístup k přírodě. V nabídce vinařství najdete primárně vína s BIO certifikátem a...
Tereza
22. 9. 2023

Česká Krůta: Životní pohoda našich krůt je pro nás alfa a omega
Krůtí maso se mezi vámi těší čím dál větší oblibě. Proto jsme další rozhovor udělali s Tomášem Karasem, jedním z majitelů farmy Česká...
-
18. 9. 2023

Velká svačinková bichle: Recepty stavíme na základních surovinách
Představujeme vám Velkou svačinkovou bichli. Kuchařku naditou 190 recepty, se kterými připravíte pro děti i dospělé rozmanité a nutričně...
Kateřina
23. 8. 2023

Proč bezlepková Pizza Natura září barvami?
Pizza Natura učaruje svým vzezřením na první pohled. Je totiž plná barev a zeleniny. A takové kombinaci zkrátka nejde odolat :-) V...
Tým Scuk.cz
2. 5. 2022

BioVavřinec: Nejdůležitější ingrediencí je pro nás čas
Tentokrát jsme vyzpovídali Alžbětu Kosařovou - spolumajitelku mlékárny BioVavřinec. Do letošního jara totiž vykročili v duchu několika...
Tým Scuk.cz
19. 4. 2022

Moštárna Louny: Rozdíl mezi mošty a džusy je zcela zásadní
V naší scukové kanceláři jsme moštoví! Proto jsme další rozhovor udělali s Ivanem Myšíkem. Ten stojí za Moštárnou Louny a v nabídce má...
Tým Scuk.cz
11. 4. 2022

Zjistěte, co má společného Pivovar Podlesí a Hřebečská medovina!
Není nad dobrý nápoj! Tímto heslem se řídí i manželé Veronika a Vít, kteří stojí za dvěma skvělými značkami - Hřebečskou medovinou a...
-
7. 4. 2022

Jak to vypadá na Poctivé farmě pana Kozohorského?
O maso v BIO kvalitě je mezi zákazníky Scuku velký zájem. Jedním z farmářů, od kterého BIO maso pořídíte, je i pan Kozohorský. Ten...
Tým Scuk.cz
24. 3. 2022

PPikanto: Doufáme, že celiakům aspoň trochu usnadníme stravování
Tentokrát představujeme PPikanto - hotovky a pomazánky, ve kterých nenajdete ani stopy lepku. Tato firma je navíc sociální podnik a...
-
22. 3. 2022

Farma rodiny Němcovy: Jde nám o to, abychom vše dělali co možná nejlépe
Farma rodiny Němcovy vznikla už v roce 1991, kdy ji založil František Němec starší. Tento rozhovor jsme udělali s jeho synem Františkem...
-
14. 3. 2022

Tierra Verde: Pomáháme lidem žít ohleduplněji a udržitelněji
Ekologická značka Tierra Verde je součástí naší nabídky téměř od založení Scuku. A za tu dobu moc dobře víme, že jste s jejich výrobky...
-
28. 2. 2022

Element: Seznamte se s RAW dezerty bez alergenů!
Troufáme si říct, že Element je mlsání pro každého. Tyhle dezerty jsou nejen ryze rostlinné, ale nenajdete v nich ani žádné alergeny....
-
22. 2. 2022

Ekočističe Cleanee: Děláme něco dobrého i pro ty, co tu budou po nás
Ekologická drogerie Cleanee je 100% přírodní, zcela odbouratelná a také šetrná k naší i zvířecí pokožce. Abychom vám Cleanee trochu víc...
-
8. 2. 2022

Pravý domácí časopis: Neděláme nic, co by šlo proti našemu svědomí
Tentokrát jsme udělali rozhovor s manželi Petrou Kruntorádovou a Danem Bartákem, kteří stojí za oblíbeným periodikem Pravý domácí...
Tým Scuk.cz
16. 6. 2021

Pekárna Křepenice: Nesouzníme se složením továrně vyrobeného pečiva
Pekárna Křepenice byla jednou z prvních pekáren, která v nás měla důvěru a začala své voňavé výrobky nabízet i na Scuku. Abyste se s...
Tým Scuk.cz
4. 6. 2021

Tierra Verde: I malou změnou snížíte svou ekologickou stopu
Nastala doba jarního úklidu, která se neobejde bez účinných čističů. Co ale tentokrát sáhnout po těch ekologických? Velkými ekopomocníky...
Kateřina
30. 3. 2021

RAW a vegan Black Kale: Všechno vyrábíme bez éček a konzervantů
Původně jen záliba ve zdravém stravování přerostla u Daniela a Andreji Škubalových v touhu rozšířit povědomí o rostlinné stravě. Tak...
Kateřina
4. 12. 2020

Šéf Scuku Kamil: Nechtěl jsem dělat další anonymní službu
Když Kamil Scuk v létě 2017 zakládal, šel do toho s tím, že chce dělat něco vlastního, v čem uvidí větší smysl. Co se za více než tři...
Kateřina
2. 11. 2020


Candy Soap: Přírodní kosmetika, která září barvami
Přečtěte si rozhovor se zakladatelkou té nejbarevnější přírodní kosmetiky - Candy Soap
Kateřina
2. 11. 2020

Organizátorka Katka Šebeňová: Doma už vaříme jen ze Scuku
Co Katku nejvíc baví na organizování nákupů na Scuku? Přijeli jsme se jí do Mnichova Hradiště zeptat
Kateřina
2. 11. 2020

Jak vznikají Faency Fries? Přinášíme příběh ryze českých hranolek
Vyzpovídali jsme zakladatele Faency Fries Reného Müllera. Zjistěte, jak to v tomto českém fastfoodu chodí
Tým Scuk.cz
2. 11. 2020

Rybí zahrada pečuje o ryby, bylinky i naši planetu
Lze při chovu ryb a pěstování zeleně šetřit a neznečišťovat vodní zdroje? Aquaponia ukazuje, že ano!
Kateřina
29. 4. 2020

Bon Lait: Pohoda zvířat je pro nás to nejdůležitější
Od veterinářství k vlastní kozí a ovčí farmě. Přečtěte si příběh manželů Hlubkových
Kateřina
21. 4. 2020

Jak naši výrobci vnímají uzavření farmářských trhů?
Příběhy čtyř dodavatelů, kteří museli ze dne na den změnit své podnikání
Tým Scuk.cz
3. 4. 2020


bottom of page