Máte chuť na něco nového? Vyzkoušejte zelené palačinky s veganským tuňákem a lahodným jogurtovým dipem od Garden Gourmet.
Suroviny na 4 porce:
2 sklenice Garden Gourmet Vuňáka
200 g čerstvého omytého špenátu
250 ml živočišného nebo rostlinného mléka, (např. ovesné nebo mandlové)
125 g mouky
1 velké vejce
1 zelené jablko (např. Granny Smith)
1⁄2 salátové okurky
1⁄2 červené cibule
olivový olej na pečení
1 lžíce majonézy
200 ml jogurtu
1 hrst kopru
Postup:
Nejprve připravte těsto. Polovinu špenátu a jarní cibulku rozmixujte s mlékem a vejcem v mixéru najemno. Do vzniklé směsi přimíchejte mouku, trochu soli a pepře.
Na pánvi na středním plameni opečte 4 palačinky, aby barva zůstala pěkně zelená. Nechte je vychladnout.
Nyní nakrájejte zeleninu. Okurku podélně rozřízněte, lžící vyškrábněte semínka a poté ji znovu podélně nakrájejte na cca 10 cm proužky. Jablka nakrájejte na tenké měsíčky a jarní cibulku na tenká kolečka.
Na každou palačinku rozprostřete několik listů špenátu, jablka, proužky okurky, nakrájenou červenou cibuli, jarní cibulku a polovinu skleničky Vuňáka.
Na závěr připravte jogurtový dip. Nasekejte kopr a smíchejte ho s jogurtem a majonézou. Dochuťte solí a pepřem. Palačinky pokapejte jogurtovým dipem a můžete se pustit do jídla.
Tip na cestovní balení
Čtvrtinu palačinky přeložte zespodu přes náplň a pak palačinku ze strany srolujte. Zabalte ji do kousku pečicího papíru nebo alobalu, aby držela pohromadě. Omytou skleničku od Vuňáka použijte na přepravu dipu.
Comentários