Jedlé dárky jsou ty nejlepší. A protože láska prochází žaludkem, nachystali jsme pro vás recept na snadný dezert nebo rychlou snídani. Potěšíte jím i ty, kteří nejsou příznivci svátků nebo připomínání výročí. Nad tímhle sladkým potěšením zkrátka roztaje i ten největší drsňák.
Tvarohový dezert s ovocem a granolou
Budete potřebovat (na 3-4 porce):
400 g tučného tvarohu nebo zakysané smetany
200 g čerstvého nebo 20 g lyofilizovaného ovoce
1 lžíce šťávy z citronu
alespoň 4 vrchovaté lžíce granoly nebo dle chuti
3 lžíce javorového sirupu
lístky máty nebo bazalky na ozdobu
1 kávová lžička vanilkového extraktu (není nutné)
+ sklenice na servírování
Postup:
Nejdříve si připravte ovocnou vrstvu. Čerstvé ovoce umyjte a pokud jsou plody větší, nakrájejte je na malé kousky. Když budete používat mrazem sušené ovoce, promíchejte je s trochou vody, nabude tak na objemu. Obě podoby ovoce můžete i zkombinovat.
Tvaroh nebo zakysanou smetanu smíchejte se šťávou z citronu a medem/sirupem. Volitelně můžete přidat vanilkový extrakt, na příjemné ovonění stačí kávová lžička. Vše stačí promíchat ručně, ale pokud chcete mít dezert nadýchanější, sáhněte po mixéru.
Když máte hotové všechny vrstvy, připravte si sklenice a postupně je naplňte. Začněte ovocem, můžete přihodit trochu granoly. Pokračujte přidáním směsi z tvarohu nebo zakysané smetany a vršek posypte granolou. Pokud vám zbylo ovoce, můžete je spolu s lístky máty či bazalky použít na ozdobu.
Hotové dezerty nechte před servírováním odpočinout alespoň 30 minut v ledničce. Přejeme dobrou chuť a nezapomeňte: jídlo je láska ♡
Comments