Krůtí patří mezi to nejlibovější maso, co si můžete dopřát. A když ho smícháte s fazolemi, jedná se už o slušnou porci kvalitních bílkovin. Tak ať chutná! My trhané krůtí podáváme s quinoou, skvěle k němu sedne ale i rýže nebo prohřátá tortilla.
Suroviny na 6 porcí:
900 g krůtích prsou
1 konzerva bílých nebo červených fazolí
2 cibule
2 červené papriky
2 konzervy krájených rajčat
500 ml kuřecího vývaru (lze nahradit vodou)
2 lžíce olivového oleje
900 g quinoy
svazek koriandru
kelímek zakysané smetany
limetka nebo citron
sůl, pepř, římský kmín, uzená paprika
Postup:
Cibuli nakrájejte na půlměsíčky a papriku na větší kostky. V pánvi rozehřejte olej a cibuli i papriku orestujte do měkka. Osolte, opepřete a dle chuti přidejte mletou papriku. Do pánve přidejte konzervovaná rajčata a vývar. Vložte na plátky nakrájená krůtí prsa a pomalu vařte asi 30-40 minut, dokud maso není hotové.
V hrnci uvařte quinou dle návodu. Ochuťte ji solí, pepřem, nasekaným koriandrem a šťávou z limetky či citronu.
Jakmile je maso hotové, vyndejte ho z pánve a pomocí dvou vidliček ho natrhejte na menší kusy. Vraťte do omáčky, přidejte scezené a propláchnuté fazole a nechte je pár minut prohřát. Podávejte spolu s ochucenou quinoou a lžící zakysané smetany.
NÁŠ TIP:
Pokud nemáte předem uvařený kuřecí vývar, doporučujeme mít ve spíži připravenou Bujónku. Že nevíte, co je Bujónka? Jedná se o bujón, který se od těch klasických liší nejen svou konzistencí, ale hlavně složením. Je vyroben pouze z čerstvých surovin, jako je zelenina, bylinky, koření, mořská sůl a například maso, houby, nebo ryby. Z jedné malé skleničky připravíte 4-5 litrů polévky, což ušetří spoustu času a surovin v kuchyni.
Comments