top of page
hruska.png

Salát s tempehem, brokolicí a lahůdkovým dipem

Tento nutričně bohatý obědový salát vykouzlíte jen ze 7 surovin – včetně těch na zálivku! Sacharidy doplní batát, bílkoviny křupavý tempeh a probiotický dip se postará o spokojenost střev.


Stačí 20 minut a oběd bude na světě.




Suroviny:

  • 4 lžíce Biotic Cocoguardu

  • 1-2 lžíce lahůdkového droždí

  • 1/2 brokolice (nebo dle chuti a velikosti celá)

  • 1 kus libovolného listového salátu

  • 1 kus batátu

  • 1 kus BIO Čočkového tempehu

  • 1 kus zralého avokáda

  • 1 špetka soli, pepře a sušené cibule

Postup:

Čočkový tempeh a batát nakrájejte na kostky a opečte v troubě. Ale pokud se vám nechce rozehřívat celá trouba, můžete batát podusit spolu s brokolicí a tempeh si dopřát buď tepelně neupravený nebo ho opéct na pánvi s trochou oleje.


TIP: Na dochucení tempehu před pečením vám bude stačit kvalitní sójová omáčka nebo zálivka z miso pasty, kterou jej stačí jen potřít.


Brokolici poduste, salát nakrájejte a avokádo seznamte s Biotic Cocoguardem – stačí je společně rozmačkat vidličkou a přidat štědrou lžíci lahůdkového droždí.


Zálivku můžete dokořenit solí, pepřem a sušenou cibulí.


Salát se perfektně hodí jako oběd do práce nebo do školy – nezaplácne, ale zasytí a dodá vám sílu na zbytek dne.


Na salát s tempehem budete potřebovat:




0 komentářů
jablko2.png
bottom of page