top of page
hruska.png
Obrázek autoraPája a Verča

Grilovací seriál: Caprese z čerstvého sýru neboli slaná tečka na konec

Během grilovacích hodů nemusí být na stole jen grilované dobroty :-) Zařaďte i salát, pečivo nebo tuhle alternativu caprese. Nezapomeňte, že čerstvé suroviny jsou alfou a omegou dobrého jídla. Pak vám na naprostou jídelní lahůdku stačí čerstvý sýr, rajčata, troška bylinek a rajčátka à la caprese jsou na světě.


Recept vznikl ve spolupráci Scuk.cz, Farmy Těšany a Velké svačinkové bichle

Suroviny na 4 porce:

Postup:

Rajčata i sýr nakrájíte na plátky a vyskládáte na talíř. Pokapete je olivovým olejem, osolíte a přidáte najemno nasekanou bazalku. To je všechno :-) Hotovo raz dva a s čerstvým sýrem je to naprostá špička! Dobrou chuť.


Při přípravě se vám bude hodit:


Kdo pro vás píše?


Recept pro vás připravily Pája a Veru. Holky z nakladatelství Víc než kuchařka a autorky Velké svačinkové bichle. Jaký je jejich příběh?


Od roku 2013 pro vás fotíme, vaříme a píšeme recepty na náš foodblog. Na podzim roku 2020 jsme vydaly Velkou svačinkovou bichli - kuchařku se 190 recepty na skvělou sváču do školy i do práce. Ta by nikdy nevznikla bez obrovské podpory našich čtenářů a úspěšné crowdfundingové kampaně. Za první rok se kuchařky prodalo neuvěřitelných 10 000 výtisků.


Milujeme kvalitní, čerstvé jídlo a při jeho přípravě je pro nás důležité využívat dobré sezónní suroviny. Z nich totiž vytvoříte nejlepší jídla během pár okamžiků. Proto jsou recepty v Bichli rozdělené dle sezón. Našim cílem je vytvořit sérii promyšlených kuchařek, díky kterým už nikdy nebudete potřebovat žádnou jinou a hlavně už nebudete muset řešit, co zítra uvařit.


Velká bichle plná svačinek!

Velkou svačinkovou bichli naditou recepty najdete i u nás na Scuku. Jak autorky zmínily, najdete v ní 190 sezónních receptů. Ty jsou navíc rozdělené po týdnech tak, aby svačiny byly pro vás i vaše ratolesti rozmanité a nutričně vyvážené.


S touhle kuchařkou už nebudete muset každý týden skončit u sice dobrých, ale možná až moc dobře známých chuťových kombinací :-)

0 komentářů

Commenti


jablko2.png
bottom of page