top of page
hruska.png

Recepty babiček: Polévka s játrovými knedlíčky a celestýnskými nudlemi

Tato polévka je lahůdkou z kuchyně našich babiček, které věděly, jak zahřát tělo i duši. Játrové knedlíčky a domácí celestýnské nudle tvoří dokonalou kombinaci chutí a textur. Ideální volba pro slavnostní oběd nebo rodinné setkání.

Suroviny na vývar:

  • 500 g hovězího masa (nejlépe s kostí)

  • 1 cibule

  • 2 mrkve

  • 1 petržel

  • 1/4 celeru

  • 2 stroužky česneku

  • 2 bobkové listy

  • pár kuliček pepře a nového koření

  • sůl


Suroviny na játrové knedlíčky:

  • 200 g kuřecích jater

  • 1 vejce

  • 2 stroužky česneku

  • hrst strouhanky

  • majoránka, pepř, sůl

  • lžička másla


Suroviny na celestýnské nudličky:

  • 2 vejce

  • 50 g hladké mouky

  • špetka soli

  • trochu mléka


Postup:

1. Nejprve si připravíme vývar. Maso vložíme do hrnce se studenou vodou a přivedeme k varu. Sebereme pěnu a přidáme zeleninu, koření a sůl. Vývar vaříme na mírném ohni přibližně 2 hodiny, poté scedíme.

2. Mezitím si připravíme játrové knedlíčky. Játra umeleme nebo rozmixujeme, přidáme vejce, prolisovaný česnek, majoránku, pepř, sůl a strouhanku. Ze směsi tvarujeme malé knedlíčky, které krátce povaříme ve vývaru.

3. Celestýnské nudle připravíme smícháním vajec, mouky, mléka a špetky soli. Na pánvi vymaštěné máslem usmažíme tenké palačinky, které nakrájíme na nudličky.

4. Do čistého vývaru vložíme játrové knedlíčky a celestýnské nudle. Polévku můžeme ještě dochutit solí a pepřem dle potřeby.


Polévku podáváme horkou a ozdobenou petrželkou ❤️


Přejeme dobrou chuť!



0 komentářů

Comments


jablko2.png
bottom of page