top of page
hruska.png

Recepty babiček: Cmunda, neboli tradiční český bramborák

Dobrota plná chuti a jednoduchosti, po které zbydou jen prázdné talíře a umaštěné prsty. Křupavé okraje a jemné vnitřky bramborového těsta dělají z tohoto jídla srdcovou záležitost. Ideální jako samostatné jídlo nebo příloha k masům.

Suroviny:

  • 1 kg brambor

  • 2 vejce

  • 4 stroužky česneku

  • 100 g hladké mouky

  • majoránka, sůl, pepř

  • sádlo nebo olej na smažení


Postup:

1. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přebytečnou vodu z brambor jemně vymačkáme.

2. Do brambor přidáme prolisovaný česnek, vejce, mouku, majoránku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme, aby vzniklo hladké těsto.

3. Na pánvi rozpálíme sádlo nebo olej a smažíme z těsta tenké placičky z obou stran dozlatova.

4. Hotové bramboráky klademe na papírovou utěrku, aby se zbavily přebytečného tuku.


Podáváme horké, ideálně s kysaným zelím nebo jako přílohu k pečenému masu.


Přejeme dobrou chuť!



0 komentářů

Kommentare


jablko2.png
bottom of page