Pan Hlavička pro vás tentokrát prozkoumal hummusy mnoha chutí od I love Hummus. Dopadl nejlépe ten originální, nebo byly o fous lepší ty ochucené? Nezůstalo ale jen u hummusů. Níže zjistíte, co náš recenzent říkal i na korejskou pochoutku kimchi od téže značky.
Na stole mi přistálo patero hummusů od I love Hummus a já jsem se jim rád podíval pod víčko. Tyto od I love Hummus velmi oceňuji, protože jsou hodně šťavnaté. Občas jsem na trhu narazil na hummusy suché, které jsem musel po každém soustu zapíjet, aby to vůbec vklouzlo do krku. Všechny mnou testované hummusy této značky byly v tomto směru naprosto v pohodě. Je to příjemná, velmi vydatná záležitost a jedno balení k snídani určitě vydá na dvě porce.
Hummus original
Klasický hummus s výraznou chutí cizrny a sezamu a s velmi univerzálním použitím. Nepřichucovaný hummus (nad rámec běžného kořenění) je ideální k vlastnímu dotvoření. Milovníci ostrého si ho například můžou trochu zpekelnit přídavkem papriček. Případně ho můžete doplnit o libovolné bylinky podle vaší chuti nebo aktuální sezóny. Ale samozřejmě jej můžete nechat v základní verzi, i tak je velmi dobrý.
BIO Hummus original
Chuťově jsem mezi BIO hummusem a jeho nebio verzí nezaznamenal rozdíl. BIO hummus byl krapánek světlejší, ale chuť se zdála stejná. Pochopitelně pokud někdo dává přednost výrobkům s ingrediencemi v BIO kvalitě, tak si je zde může dopřát. Ale hodnoceno čistě z chuťového hlediska - rozdíl nevidím.
Hummus s černými olivami
Základní humus doplněný o najemno rozmixované olivy. Kdo nemá rád v hummusu větší kousky, nemusí se bát. Olivy jsou zpracované do pastové konzistence.
Na jednohubkách, třeba ještě doplněných o kolečko nakrájené olivy, bude fungovat báječně. Olivová chuť se k hummusu hodí. Ostatně k výrobě všech hummusů se používá panenský olivový olej.
Hummus s rajčaty a bazalkou
Zde byla do základního hummusu přidána krájená rajčata a rajčatová šťáva, které doplňuje trocha bazalky. Opět vše rozmixováno do hladka a výborně tahle kombinace chutná na jednohubkách. Ty můžete klidně trochou čerstvé bazalky nebo oregána ještě i dozdobit.
Hummus s karamelizovanou cibulkou
Hummus s cibulkou je můj osobní vítěz. Miluji smaženou, pečenou či karamelizovanou cibulku, a tak mi tento hummus zachutnal ze všech nejvíce. Na jednohubce jsem ho dozdobil pečenou cibulkou z nejmenovaného obchodu se švédským nábytkem a byla to ukrutně dobrá kombinace.
Veganské kimchi
V I love Hummus se pustili i do výroby této tradiční korejské fermentované čalamády - korejský pámbů mi odpusť to pojmenování. Tato verze je drobněji krájená, poměrně vydatně pálivá a je plně veganská.
Pokud se někdo - stejně jako já, než jsem se dovzdělal - diví, co může být na fermentované zelenině neveganského, tak je to omáčka používaná k dosolení a dochucení. V Koreji či v Thajsku se totiž často používá rybí omáčka z nasolených fermentovaných ančoviček. Stejně ale poslouží i klasická sójová omáčka ze sójových bobů nebo japonská miso pasta, která je ovšem lehce nakyslá a není tolik slaná. A právě v I love Hummus používají k výrobě kimchi rostlinnou, sójovou omáčku. Protože mám rád výraznější slanější chuť, tak na mě je slanost (resp. chuť umami) dost nízká, ale to není žádná výrobní chyba, někomu to takhle vyhovuje. Já si kimchi zakápnu další dávkou sójovky, ale kdyby to bylo hodně slané od výroby, už si to nikdo neodsolí. Milovníky ostrého kimchi potěší i cena, která na Scuku patří k těm nižším.
Kdo pro vás píše?
Pravidelnou rubriku recenzí pro vás připravuje náš dvorní ochutnavač pan Hlavička. Ten se neúnavně pouští do všeho dobrého, aby vám mohl přinést své postřehy a poznatky.
Miroslav Hlavička
Jsem copywriter, zámecký průvodce a krapítko ajťák, který ke kulinařině tíhne od útlého mládí. Doma amatérsky sýrařím a pekařím a u potravin si potrpím na několik parametrů: optimální poměr ceny a výkonu, šetrnost k životnímu prostředí, maximální možná lokálnost a minimalizace používání konzervantů a dalších přídatných látek. Protože mám rád komunitní a sousedské aktivity, scukové nakupování mě okamžitě zaujalo a v nymburské Skupině jsem každotýdenním zákazníkem. Se svými zkušenostmi s ochutnanými potravinami se rád dělím v recenzích a tipech.
Comments