Polévka z červené čočky s mrkví a curry
- Tým Scuk.cz
- 9. 1. 2023
- Minut čtení: 1
Aktualizováno: 30. 11. 2023
Červená čočka je jedna z nejvděčnějších luštěnin, protože ji není potřeba předem namáčet. A proto je ideální na přípravu rychlé a lehké večeře v podobě krémové polévky. Curry koření dodá polévce navíc pravý šmrnc a pokud k ní zakousnete kus dobrého chleba, nic nezkazíte.

Suroviny na 5 porcí:
300 g červené čočky
3 mrkve
1 cibule
2 stroužky česneku
1,5 lžičky curry koření
1,5 l vody
1 lžíce citronové šťávy
sůl
Postup:
Cibuli nakrájejte nadrobno a ve vyšším hrnci ji na oleji opečte dozlatova. Mezitím si nakrájejte mrkev na kostky, přihoďte ji do hrnce a krátce opečte. Přidejte prolisovaný česnek, zasypejte curry kořením a vše krátce promíchejte.
Do hrnce vlijte litr a půl vody a vsypte čočku, kterou jste si dopředu propláchli. Vše přiveďte k varu, poté snižte teplotu a vařte 15-20 minut než čočka změkne. Nakonec polévku dochuťte citronovou šťávou a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
NÁŠ TIP:
Polévku můžete dozdobit petrželí nebo microgreens a podávat s kusem čerstvého chleba.
Comments