top of page
hruska.png

Grilovací seriál: Kuřecí špízy s ananasovým chutney

Špízy zná každý. Kousky kuřecího masa prokládané zeleninou a nějakou uzeninou... My jsme je ale doladili o netradiční lahodné ananasové chutney, které klasiku povýší na další úroveň.


Suroviny na špízy:

  • 500 g kuřecích prsou

  • 3 papriky, nejlépe různých barev

  • 2 menší cibule

  • 300 g anglické slaniny na 0,5cm plátky

  • 2 stroužky česneku

  • 1 lžička mletého zázvoru

  • 1 lžička sladké papriky

  • 1/2 lžičky mletého koriandru

  • Olej

  • Sůl a pepř

  • Špízové jehly nebo špejle


Suroviny na ananasové chutney:


Příprava špízů:

Kuřecí prsa nakrájejte na přibližně 3cm kostky. Papriky, cibuli a slaninu nakrájejte na podobně velké kusy, jako maso.


Koření na maso smíchejte s trochou oleje tak, aby vznikla marináda, promíchejte s masem a nechte marinovat. Doporučujeme nechat maso v marinádě alespoň hodinu, ale nejlépe přes noc v lednici.


Střídavě napichujte na jehly maso, papriku, cibuli a slaninu na jehly. Špízy grilujte na rozpáleném grilu a pravidelně je otáčejte, dokud nebude maso hotové.


Příprava ananasového chutney:

V hrnci zahřejte trochu oleje a nechte na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku. Poté přihoďte nasekaný česnek a chilli a restujte cca minutu až dvě.


Přisypte zázvor, ananasové kousky, cukr a ocet a přiveďte směs k varu.

Na mírném stupni a vařte za častého míchání do zhoustnutí, přibližně 30-40 minut.


Na závěr do chutney vymačkejte dle chuti limetovou šťávu a dochuťte solí.


Na špízy s ananasovým chutney budete potřebovat:




0 komentářů
jablko2.png
bottom of page