Špízy zná každý. Kousky kuřecího masa prokládané zeleninou a nějakou uzeninou... My jsme je ale doladili o netradiční lahodné ananasové chutney, které klasiku povýší na další úroveň.
![](https://static.wixstatic.com/media/86af06_864b526440c047ce877983af31b0c4ff~mv2.jpg/v1/fill/w_133,h_87,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/86af06_864b526440c047ce877983af31b0c4ff~mv2.jpg)
Suroviny na špízy:
Suroviny na ananasové chutney:
Příprava špízů:
Kuřecí prsa nakrájejte na přibližně 3cm kostky. Papriky, cibuli a slaninu nakrájejte na podobně velké kusy, jako maso.
Koření na maso smíchejte s trochou oleje tak, aby vznikla marináda, promíchejte s masem a nechte marinovat. Doporučujeme nechat maso v marinádě alespoň hodinu, ale nejlépe přes noc v lednici.
Střídavě napichujte na jehly maso, papriku, cibuli a slaninu na jehly. Špízy grilujte na rozpáleném grilu a pravidelně je otáčejte, dokud nebude maso hotové.
Příprava ananasového chutney:
V hrnci zahřejte trochu oleje a nechte na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku. Poté přihoďte nasekaný česnek a chilli a restujte cca minutu až dvě.
Na mírném stupni a vařte za častého míchání do zhoustnutí, přibližně 30-40 minut.
Na závěr do chutney vymačkejte dle chuti limetovou šťávu a dochuťte solí.