top of page
hruska.png

Kuličky z mletého krůtího s cuketou a semínky

Taky máte tak rádi rychlé recepty do trouby? Ve spolupráci s farmou Česká krůta jsme pro vás připravili recept na krůtí kuličky, které jsou nejen rychlé, ale navíc se k nim hodí snad jakákoli příloha.


Suroviny na 3-4 porce:

  • krůtí mleté maso

  • cuketa

  • cibule

  • vajíčko

  • sezamové, dýňové, lněné, slunečnicové semínko

  • rýžová nebo mandlová mouka (můžeme použít i pšeničnou)

  • sůl, pepř, koření na mleté maso

  • kopr, mletá hořčice

  • rýže

Postup:

  1. Cuketu oloupeme, nastrouháme nahrubo, dobře vymačkáme přebytečnou vodu a dáme do větší mísy.

  2. Přidáme mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, vajíčko, koření, semínka dle chuti a 1-2 lžíce mouky. Směs důkladně promícháme.

  3. Na plech dáme pečicí papír a ze směsi uděláme větší kuličky, které klademe vedle sebe na plech.

  4. Plech vložíme do předehřáté trouby na 200 °C, pečeme 10 minut a pak hned teplotu snížíme na 160 °C a kuličky dopečeme zhruba dalších 20 minut dle velikosti kuliček.

  5. Podáváme s vařenými bramborami s máslem a čerstvou pažitkou, rýží a brokolicí vařenou na páře, nebo rajskou omáčkou. Moc nám chutnají i za studena s chlebem, hořčicí a okurkou nebo se zeleninovým salátem.


Tip: Do kuliček lze místo cukety přidat i dýni, výborné jsou také se strouhaným sýrem.


Přejeme dobrou chuť!


Na krůtí steak budete potřebovat:




0 komentářů

Comments


jablko2.png
bottom of page