Taky máte tak rádi rychlé recepty do trouby? Ve spolupráci s farmou Česká krůta jsme pro vás připravili recept na krůtí kuličky, které jsou nejen rychlé, ale navíc se k nim hodí snad jakákoli příloha.
Suroviny na 3-4 porce:
krůtí mleté maso
cuketa
cibule
vajíčko
sezamové, dýňové, lněné, slunečnicové semínko
rýžová nebo mandlová mouka (můžeme použít i pšeničnou)
sůl, pepř, koření na mleté maso
kopr, mletá hořčice
rýže
Postup:
Cuketu oloupeme, nastrouháme nahrubo, dobře vymačkáme přebytečnou vodu a dáme do větší mísy.
Přidáme mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, vajíčko, koření, semínka dle chuti a 1-2 lžíce mouky. Směs důkladně promícháme.
Na plech dáme pečicí papír a ze směsi uděláme větší kuličky, které klademe vedle sebe na plech.
Plech vložíme do předehřáté trouby na 200 °C, pečeme 10 minut a pak hned teplotu snížíme na 160 °C a kuličky dopečeme zhruba dalších 20 minut dle velikosti kuliček.
Podáváme s vařenými bramborami s máslem a čerstvou pažitkou, rýží a brokolicí vařenou na páře, nebo rajskou omáčkou. Moc nám chutnají i za studena s chlebem, hořčicí a okurkou nebo se zeleninovým salátem.
Tip: Do kuliček lze místo cukety přidat i dýni, výborné jsou také se strouhaným sýrem.
Přejeme dobrou chuť!
Comments