Ve spolupráci s farmou Česká krůta jsme pro vás připravili recept na jednoduchý steak z krůtího masa. Obohatit ho můžete o zeleninovou přílohu, pečené brambory, nebo si ho dát jen s kouskem pečiva. Tak či tak. budete mít skvělý oběd či večeři!
![](https://static.wixstatic.com/media/86af06_d5f0df6fa1564f2b86f9e1f14c0f57c6~mv2.png/v1/fill/w_74,h_48,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/86af06_d5f0df6fa1564f2b86f9e1f14c0f57c6~mv2.png)
Suroviny na 3-4 porce:
Krůtí prso
Sůl, pepř, popřípadě mletá hořčice
Olej
Postup:
Prso nakrájejte na hrubší plátky cca 2 cm. Nenaklepávejte! Maso z obou stran osolte, opepřete, zakápněte olejem a nechte chvíli odpočinout při pokojové teplotě.
Dobře rozehřejte kvalitní pánev (nebo gril), přidejte olej a po krátkém rozehřátí přidejte maso. Prudce opékejte zhruba 3 minuty z každé strany. Odstavte a nechte dojít na horké pánvi, nebo pokud děláte maso na grilu, sundejte ho, přikryjte a nechte chvíli dojít.
Podáváme s pečeným bramborem, čerstvým pečivem, zeleninovým salátem nebo jinou oblíbenou přílohou.
Tip: Při přípravě masa si můžeme stejně připravit také oloupanou a na plátky nakrájenou zeleninu – mrkev, batátu, papriku, cuketu... a nechat odpočinout spolu s masem. Počítejte však s delší tepelnou úpravou, proto s ní začněte dříve než s masem.