top of page
hruska.png

Sezónně v dubnu: Jarní salát s ředkvičkami

  • Obrázek autora: Andy
    Andy
  • 1. 4.
  • Minut čtení: 2

Duben je ideálním časem pro lehká a svěží jídla. Tento jednoduchý salát kombinuje křupavé ředkvičky, jemnou chuť jarní cibulky, svěží listový salát a vejce, která dodají pokrmu sytost. Můžete spotřebovat třeba i ta z velikonoční nadílky. Lehký oběd, večeře nebo příloha, co to bude pro vás? Ze všech surovin uvaříte 4 porce a jedna vychází na cca 32 korun.


Suroviny na 4 porce:

Postup:

(časová náročnost cca 20 minut)

Ředkvičky omyjte, odřízněte konce a nakrájejte je na tenké plátky. Jarní cibulku nakrájejte na jemná kolečka. Listový salát omyjte a osušte (pokud používáte větší listy, natrhejte je na menší kusy). Vejce vložte do vroucí vody a vařte 8 minut natvrdo. Poté je zchlaďte studenou vodou, oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Pokud máte raději vejce naměkko vařte je 6 minut.


V malé misce smíchejte olivový olej, citrónovou šťávu, med, hořčici, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte, aby vznikla hladká emulze. V míse smíchejte listový salát, nakrájené ředkvičky a jarní cibulku. Přidejte připravený dresink a jemně promíchejte.

Salát rozdělte na talíře, ozdobte čtvrtkami vajec a dle chuti ještě lehce osolte nebo opepřete.


NÁŠ TIP:

Salát můžete doplnit orestovanými semínky (např. slunečnicovými nebo dýňovými) pro extra křupavost.

Pro variantu bohatší na bílkoviny přidejte trochu strouhaného sýra (např. parmazánu) nebo opečené kuřecí maso.



Jak jsme počítali cenu za porci?


Cenu za porci jsme vypočítali z hlavních surovin, které jsme pro přípravu receptu museli přímo objednat. Spolu s nimi jsme ještě v malé míře využili několik drobností ze spíže, které jsme při výpočtu ceny za porci nezohledňovali. Vždy se jedná pouze o takové potraviny, které jsou v českých domácnostech běžně k dispozici, jako je například cibule, česnek, vybrané druhy koření, olej apod.


Recept jsme se snažili naplánovat tak, abychom zužitkovali všechny objednané suroviny. Přesto nám část potravin zbyla a můžete je využít na jiné recepty. Z toho důvodu jsme částku za nevyužitou část surovin odečetli z výsledné ceny za porci.


Vypsané ceny odpovídají cenám potravin v době sepsání receptu. V průběhu času se ceny za tyto suroviny mohou měnit.

Comments


jablko2.png
bottom of page