top of page
hruska.png

Přesuňte dobroty ven, k ohni a ke grilu

Konečně je to tady, dlouhé dny, sluníčko a možnost sedět u ohně dlouho do noci. Máme pro vás pár tipů na dobroty, které si můžete v těchto hezkých chvílích dopřát.



Špekáčky na oheň


Klasika, která nás baví snad od dětství. Malým nožíkem nařezat špekáčky, píchnout na do špičky ořezaný klacek a pak už jen dávat pozor, aby nebyla voňavá uzenina příliš v ohni anebo moc daleko. Na Scuku najdete hned několik dodavatelů výborných špekáčků, tady jsou někteří z nich:


1. Amaso CZ

Amaso je u nás na Scuku pro letošní jaro nováčkem. Jejich špekáčky jsou zástupcem vysoce kvalitní klasiky. Jsou výborné na ohni i na grilu.


2. Farma Liška

Rodinnou farmu Liška byste našli nedaleko Tábora, kde chová masný dobytek na 50 ha vlastních luk. Špekáčky z Farmy Liška jsou šťavnaté a voňavé.


3. Řeznictví U Bobra

Oblíbené řeznictví otce a syna je srdcovkou mnohých z vás i tou naší :-) Špekáčky jsou vyráběné podle 80 let staré rodinné receptury a neobsahují dusitanovou sůl.



Klobása trochu jinak


Klobásy se skvěle hodí na gril. Pokud je ale budete mít s sebou i u ohně, nic vám nebrání v jejich opékání přímo nad plameny, zkuste je dát třeba na rošt. Ze Scuku jsme pro vás vybrali hned několik trochu netradičnějších verzí, tak na ně mrkněte.


1. Řeznictví a uzenářství Antonín Matek

Kdo už ochutnal Scuklobásu? Tahle lahůdka byla vyrobená exkluzivně pro Scuk. Neobsahuje žádné dusitanové soli, skvělá je za studena i opečená na grilu.


2. Králíci z farmářského chovu

Kdo ještě neochutnal králičí klobásu, neví, co je dobré :-) Klobása je libová, skvělá jako chuťovka na prkénko a jistě jí to bude slušet i v teplé úpravě.


3. Pštrosí Vršek Wieder

Za vyzkoušení rozhodně stojí i pštrosí klobásy. Jsou vyrobeny jen za pomoci kuchyňské soli a před zpracováním je maso pět dní naložené.



To nejlepší maso na gril


Někdy je prostě lepší naložit maso a užít si jeho chuť na grilu. Ještěže myslíme na všechno, a tak u nás seženete i spoustu kvalitního čerstvého masa.


1. Ekofarma Babiny

Po kvalitním BIO hovězím mase sáhněte v nabídce ekologické farmy v Babinách. Najdete tam i BIO hovězí mleté, ze kterého připravíte tak skvělé burgery, že budete rázem pasovaní na mistry grilu.


2. Masozluky

Něco pro fajnšmekry: rib eye steak. Hovězí vysoký roštěnec v BIO kvalitě nabízí i farma Masozluky. Jedná se o nejměkčí část hovězího hned po svíčkové.


3. Farma rodiny Němcovy

Na grilu můžete zkusit i vepřovou panenku. Je to nejšťavnatější kus masa. Nezapomeňte, že je třeba ji grilovat vcelku.


Když vám maso nevoní


Pokud masu neholdujete nebo si od něj jednou za čas rádi odpočinete, mrkněte na alternativy toho, co se dá opékat nad ohněm nebo na grilu.


1. Horňácká farma

V jejich nabídce najdete několik druhů fazolí. Ty jsou skvělé pro přípravu vegetariánského burgeru. Stačí je rozmixovat s dalšími ingrediencemi a vytvarovat placky, které dáte na gril.


2. Soyka

Ogrilovat můžete i tempeh! Po opečení ho můžete nakrájet na plátky a naplnit jím sendvič z opečeného chleba. Doplňte o klíčky, dipy a čerstvou zeleninu.


3. Zeleninové bedýnky

Nebo nakupte zásobu zeleniny třeba od dodavatele Zeleninové bedýnky a grilujte a opékejte, na co máte zrovna chuť. Skvělé jsou grilované žampiony. Ty můžete ještě něčím naplnit.


Jsme zvědaví, jak se vaše letošní první táboráky a grilování povedou. Užívejte si krásné jarní dny! :-)

0 komentářů
jablko2.png
bottom of page