Nejen grilovaným hermelínem člověk je živ. Co si takhle ogrilovat naprosto vynikající čerstvý sýr - buď přírodní nebo i zauzený? Lehce opečené plátky sýra navíc skvěle podtrhne jemná marináda. Dokonalost na talíři, co víc si přát?
Na 4 porce:
Na marinádu:
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
1 hrst bazalky, petržele či pažitky
1 špetka soli
Postup:
Začněte marinádou. Do misky nalejte olivový olej, přidejte špetku soli a prolisované stroužky česneku a vše dobře promíchejte. Nakonec přidejte nasekané čerstvé bylinky – bazalku, petržel nebo třeba i pažitku. A marináda je hotová.
Sýr si nakrájejte na přibližně 5–7 mm tenké plátky a nechte je péci na grilu přibližně 1–2 minuty z každé strany. Víc nepotřebují.
Plátky ogrilovaného sýra dejte na talíř a zakapejte je marinádou. Geniálně dobrou a jednoduchou lahůdku máte hotovou.
Při přípravě se neobejdete bez:
Kdo pro vás píše?
Recept pro vás připravily Pája a Veru. Holky z nakladatelství Víc než kuchařka a autorky Velké svačinkové bichle. Jaký je jejich příběh?
„Od roku 2013 pro vás fotíme, vaříme a píšeme recepty na náš foodblog. Na podzim roku 2020 jsme vydaly Velkou svačinkovou bichli - kuchařku se 190 recepty na skvělou sváču do školy i do práce. Ta by nikdy nevznikla bez obrovské podpory našich čtenářů a úspěšné crowdfundingové kampaně. Za první rok se kuchařky prodalo neuvěřitelných 10 000 výtisků.
Milujeme kvalitní, čerstvé jídlo a při jeho přípravě je pro nás důležité využívat dobré sezónní suroviny. Z nich totiž vytvoříte nejlepší jídla během pár okamžiků. Proto jsou recepty v Bichli rozdělené dle sezón. Našim cílem je vytvořit sérii promyšlených kuchařek, díky kterým už nikdy nebudete potřebovat žádnou jinou a hlavně už nebudete muset řešit, co zítra uvařit.“
Velká bichle plná svačinek!
Velkou svačinkovou bichli naditou recepty najdete i u nás na Scuku. Jak autorky zmínily, najdete v ní 190 sezónních receptů. Ty jsou navíc rozdělené po týdnech tak, aby svačiny byly pro vás i vaše ratolesti rozmanité a nutričně vyvážené.
S touhle kuchařkou už nebudete muset každý týden skončit u sice dobrých, ale možná až moc dobře známých chuťových kombinací :-)
Comments