top of page
hruska.png

Bramborové gnocchi s kuřecím masem, špenátem a smetanou

Věděli jste, že vám zpracování celého kuřete zabere jen pár chvil a připravíte z něj klidně hned tři chutné recepty? V tomto receptu využijeme kuřecí prsa. K nim přidáme kapku smetany, něco listů špenátu a z brambor vytvoříme domácí gnocchi.



Suroviny na 4 porce:



Postup:

V dobře osolené vodě uvařte brambory se slupkou do měkka. Nechte je vychladnout, oloupejte a do větší mísy nastrouhejte najemno. Přidejte hladkou i polohrubou mouku, vejce, sůl a vypracujte těsto. Těsto rozdělte na několik menších dílů, z každého uválejte váleček o průměru cca 1-2 cm a ten poté rozkrájejte na kousky široké 1 cm.


Teď si můžete s gnocchi trochu vyhrát - buď je nechte tak, jak jsou, nebo z každého kousku udělejte kuličku a pomocí vidličky vytvořte ikonický vroubkovaný vzor. Dejte vařit vodu, osolte ji a gnocchi přendejte do hrnce. K uvaření jim stačí jen pár minut. Že jsou hotové poznáte podle toho, že vyplavou na hladinu. Uvařené gnocchi dejte stranou.


Najemno nakrájenou cibuli opečte na troše řepkového oleje do zlatova. Přidejte nasekaný česnek a nechte ho v pánvi rozvonět. K cibuli a česneku dejte na kousky nakrájené kuřecí maso a dobře ho osolte a opepřete.


Špenátové listy důkladně propláchněte ve vodě a natrhejte na menší kusy. Jakmile je maso hotové, přidejte k němu špenát a nechte zavadnout. Nakonec přilijte smetanu, nechte společně krátce prohřát a dejte do pánve uvařené gnocchi. Vše dobře promíchejte a můžete podávat.


Hotové jídlo můžete doplnit ještě o nastrouhaný sýr, ale skvělé jsou i jen takto spolu se smetanovou omáčkou.


NÁŠ TIP: Těsto na gnocchi můžete před uhnětením ochutit česnekem, bylinkami nebo sýrem.


Na přípravu budete potřebovat:


Jaké další dobroty připravíte z jednoho kuřete?

Podívejte se také na další dva recepty, které jsme si pro vás připravili z jednoho kuřete. Pořizovat části kuřete jednotlivě vás totiž vyjde finančně víc, než když si ho koupíte celé a sami naporcujete. Vyzkoušejte vařit tak, že ani jeden kousek nepřijde vniveč a ušetřete nejen přírodě, ale i vaší peněžence.

0 komentářů
jablko2.png
bottom of page