Kde všude můžete upotřebit zásoby cukety? Zkuste karbanátky! Zaručujeme vám, že tomuhle cuketovému receptu neodolají ani masomilové a zarytí odpůrci zeleniny :-)
Počet porcí: 4
Suroviny:
500 g mletého masa
300 g cukety
1 vejce - nejlépe to od šťastné slepice
2 lžíce strouhanky
menší cibule
stroužek česneku
špetka drceného kmínu
lžička majoránky
sůl a pepř
olej na smažení
Postup:
Cuketu nastrouhejte najemno, přendejte do cedníku, vydatně osolte, promíchejte a nechte vypotit. Po cca 20 minutách z cukety vymačkejte uvolněnou šťávu. Přendejte ji do misky, přidejte mleté maso, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, strouhanku, koření a dobře promíchejte. Ze vzniklé směsi tvořte stejně velké karbanátky a na pánvi je osmažte dozlatova. Podávejte s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.
Comments