top of page
hruska.png
Obrázek autoraTým Scuk.cz

Cukeťák neboli cuketový nákyp

Jestli si nějaký cuketový recept zvládně získat vaše srdce, je to cukeťák! Tahle cuketová varianta nákypu chutná skvěle za tepla i za studena a neodolají ji dospělí ani děti. A nejlepší je, že cuketu před přípravou nemusíte nechávat vypotit :-)



Suroviny:

Postup:

Troubu nechte předehřát na 200 °C. Cibuli nakrájejte nahrubo, uzené maso nakrájejte na kostičky a společně je na oleji orestujte dozlatova. Ke konci přidejte na plátky nakrájený česnek a nechte ho rozvonět. Poté dejte pánev stranou a směs nechte vychladnout.


V misce smíchejte prosátou mouku, nahrubo nastrouhanou cuketu a sýr, vejce, nasekané bylinky, muškátový oříšek, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte. Pekáč vyložte pečicím papírem, přendejte do něj cukeťákovou směs a pečtě cca 40 minut do zlatova. Po dopečení nechte nákyp 10 minut vychladnout a můžete podávat.


Při pečení se vám bude hodit:

0 komentářů

Comentarios


jablko2.png
bottom of page