top of page
hruska.png

Grilovací seriál: Cheeseburger na grilu

Šťavnaté maso, opečená slanina, křupavá bulka... Už při čtení první věty vám musí téct sliny stejně tak, jako se sýr roztéká na rozpáleném mletém hovězím mase v našem cheeseburgeru. Poskládejte si svoje vlastní cheeseburgery s rodinou, či přáteli.


Suroviny na 4 cheeseburgery:

Suroviny na omáčku:

  • 2 lžíce majonézy

  • 1 lžíce kečupu

  • 1 lžíce plnotučné hořčice

  • 1 lžička worcestrové omáčky

  • podle chuti chilli omáčka


Postup:

Maso rozdělte na čtyři díly, vytvarujte do kuliček a pak rozplácněte na placky o něco málo větší než hamburgerové bulky.


Cibuli a okurky nakrájejte na tenké plátky. Salátové listy připravte na takou velikost, aby se vám vešli do bulek.


Na omáčku smíchejte majonézu, kečup, hořčici, worcestrovou omáčku, a podle chuti chilli omáčku.


Maso potřete olejem, osolte a opepřete a vložte na rozpálený gril. Grilujte cca 3-5 minut na každé straně. Na grilu opečte i slaninu. Na maso položte plátek opečené slaniny, plátek sýra a nechte na grilu už jen krátce, aby sýr povadnul.


Bulky rozkrojte a krátce je opečte.


Teď už se můžete pustit do sestavení.

Spodní díl bulky potřete omáčkou a pak navrstvěte salát, maso se slaninou a sýrem, další plátek slaniny, cibuli, okurku a na vrch horní polovinu bulky, kterou také potřete připravenou omáčkou.


Přejeme dobrou chuť!


Na cheeseburger budete potřebovat:




0 komentářů

Comments


jablko2.png
bottom of page