Co máte nejraději na řízkách? My křupavou strouhanku. Protože jsme řízkoví, pustili jsme se nedávno do smažení. Namísto masa jsme ale sáhli po bulvě celeru. A potvrzujeme, že šťavnatý celer si s dozlatova vypečenou strouhankou víc než rozumí!
Suroviny na 2-3 porce:
1 bulva celeru
citron
hladká mouka
2 vejce - nejlépe to od šťastných slepiček
strouhanka
olej na smažení
1 kg brambor
pažitka
máslo na omaštění brambor
sůl
Postup:
Celer oloupejte a nakrájejte na cca 1 cm silné plátky. Vložte ho do vroucí vody s pár plátky citronu a několik minut vařte do poloměkka. Po vychladnutí celerové plátky osušte, obalte v trojobalu a osmažte na řepkovém oleji dozlatova.
Jako přílohu uvařte k řízkům do měkka brambory, promíchejte s nasekanou pažitkou a polijte troškou másla.
NÁŠ TIP:
Celer můžete před obalením lehce obalit v oblíbeném koření, hodí se například kurkuma nebo koření na pečenou zeleninu.
Comments